Marie Priem er forfatteren og illustratoren bag bogserien om Skrædderkaninerne og deres venner i Papirskoven.

 

"Skrædderkaninerne kom til mig engang i 2008. De har trofast fulgt mig lige siden. Jeg har lært dem at kende, og Papirskovens eventyrlige univers har åbnet sig for mig. De er mine gode venner, og det er en stor glæde hver gang de melder deres ankomst på mit tegnebord."

 

I den første billedbog Skrædderkaninerne og løgnhalsen fra tekanden (2016) møder vi naboen Medaljeegerenet (der er så trist, fordi han har opdaget at medaljen også har en bagside) og Snudemusen, som næsten er lidt for god til at fortælle historier.

 

Den anden bog i serien hedder Skrædderkaninerne og piraten i skuret (2017) og her tager Skrædderkaninerne og Snudemusen afsted for at finde havet. I denne bog møder vi en ny person - nemlig Piraten. Udover ham hilser vi også kort på Hæklemejserne, Vaskebjørnen Walter, Forfatterkragen, Medaljeegernet og Bingo Bjørnen med den magiske krone.

 

I den tredje bog i serien Skrædderkaninerne lytter til træerne, møder vi kaninerne, da de er i gang med at sy en luftballon. Bogen handler om, at vi hellere skal lytte til træerne og finde den indre ro, i stedet for at stresse afsted.

Bogen formidler viden om træernes forskellige karakteristika på en poetisk og lettilgængelig måde. I bogen møder vi 12 forskellige træer. Det er birketræerne, grantræet, lærketræet, kastanjetræet, poplerne, blodbøgen, den grønne bøg, lindetræet, lønnen, piletræet, asketræet og egetræet.

 

Det er planlagt, at der skal udgives en bog om året fra Papirskovens univers.

 

 

Forlaget Papirskoven © 2018